Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske 1710, när Sverige var i krig och pesten härjade landet ....?


I onådens tid

Begrof en gammal gumma, warit fattig i all sin tijd skrev prästen i sin stora bok.

Han tänkte:

En ond tid, med krig och med kungen borta i främmande land. Sjukdomar tar människor och boskap, frosten tar grödan. Arma mänsklighet, nu slås den skoningslöst av Guds gissel. Inseglen bryts. Den babyloniska skökan styr världen. Det stora Odjuret rasar och dränker allt i sin smuts... .


Hovslag. Han skymtade fyra ryttare i skymningen bortom kyrkogården.






Övriga genrer av Björn Nilsson VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-01 20:54



Bookmark and Share


    papillon
Starkt, suggestivt och dessvärre kanske obegripligt för den som intet vet om Johannes uppenbarelse.... Men några bibelsprängda kufar finns det kvar. Jag tycker att denna text är mycket berörande.
2007-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP