Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vardagsdikt i all hast....


En (m)ammas vedermödor

upp innan tuppen gal
ta en hastig morgondusch
skrubbar hjärnan till liv

fixa frukost
frottera håret

väcka barna
lillebror sover fortfarande sött
han är visst riktigt trött

fräsa snyta snorig näsa
tösen vill ha en fläta
knyta skor och byta babyns blöja
i kaffepausen stickas det på en tröja
amma lillkillen, läsa en snutt ur en saga

funderar förvirrat; vad ska ja idag laga?

Hoppsan har visst glömt att rasta hunden
Rusar runt på promenad
Fåglarna skriker i högan sky
Stävja värsta syskon fighten

Kånka på lillen vyssa honom åter till söms

Bräcka korven i en panna
Torka svetten ur pannan

- snälla får jag leka med Hanna?

Stompa potatisen till mos
Hastigt vädra för att bli av med os
Kasta fram tallrikar, bestick och glas på bordet

Ropa in ungarna

Lillgrabben vaknar av allt ståhej
Det hade hänt en värsta grej
Barnen ivrigt diskuterar
Vad som är rätt och vad som är fel

Har gräsligt ont i mina ben

och halva dagen är ännu kvar....




Fri vers av lilla t
Läst 256 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-01 21:41



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Underbar och välskildrad dokumentär, som pappa känner man igen sig !
2007-11-08

  Leif Furstedt VIP
Härliga rader och slut.
2007-11-02

    Bögen
Jag beundrar er som orkar ha barn! Vilket gno hela tiden...
.. och texten var fin med rim och allt!
2007-11-01

  * Ammi *
inte lätt alla gånger
både bra o roligt beskrivet!
2007-11-01
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t