Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiggarflickans bön

 

Du lilla flicka
med lönnfickor
för smärtan

vilka vägar vandrar du
barfota på taniga ben

vilka vindar fångar
ditt trassliga hår

ditt bortomburna
förflutna sår
vandrar vilse i tiden
slår för friheten
i hjärtats inre

saknar du
din lekfullhet
din oskuldfulla vår

för vem vandrar du
för modet
att väcka upp
det som dolts

i ditt hjärta sjunger fågeln
en längtans stråk

molnen dansar på himmelen




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 548 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2007-11-01 23:01



Bookmark and Share


    huldran
Så vacker och sorglig på samma gång
hoppas tiggarflickans bön går i uppfyllelse
kramar från en annan tiggarflicka
2008-01-23

  SvartaRegndroppar
mjukt och varsamt.

vackert och sprött!
2007-11-16

  Nina V A
Vilken bild du målar upp, det blir nyanser i svartvitt men levande och uttrycksfulla. Skört men starkt, sorgsen men ändå brinner där en låga. Lönnfickor för smärta, taniga ben, trassligt hår, förflutna sår ja det är ett omslag som slår ner men under ögonlock viskar det dolda, en bön, en längtan, en frihet
Tänkvärd Maria, bra!
2007-11-03

  KonstigaKatter
och jag tänker på hösten, förlorande sina löv, när hon mognade från våren:) Hon är den som återvänder i glans, utsmyckning tar på sig och vinden, den skojige, gömmer hennes eld:)
2007-11-03

  Ulf Lagerholm
talande brukar vackra fåglar sjunga -
2007-11-02

  isabel louise
vackert och magiskt innerligt skrivet..
2007-11-02

  aol
så innerlig
2007-11-02

  Catrin
Vackert och själfullt!
2007-11-02

  coffe
mycket vacker mörk och skicklig.
tycker om stycket
\"vilka vindar fångar
ditt trassliga hår\"

stark och tilltalande..c
2007-11-02

    Maria Malm
Vacker. Tänkvärd.
2007-11-02

    Amoreboy
fint,,,,i ditt hjärta sjunger fågeln
en längtans stråk......me like
2007-11-02

  Lena Renman
Fin så fin och kärleksfull
lena
2007-11-02

  Jack E. Gladh VIP
En tyngd som tar i hjärtat och berör.
Väcker något ömsint. Sorg/längtan/hopp
i en ljus puls på slutet. Mycket bra skrivet.
2007-11-01

  ms. r ghazale
hemskt bra, bokstavligen. :-)
2007-11-01

  glittertindra
den här var en riktigt tänkvärd liten skrivelse...
2007-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund