Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pica pica är det vetenskapliga latinska namnet för vår skata. Versen är inspirerad av långfilmen Pica pica som jag såg på biograf Fågel Blå 1987.


Pica pica


Man får inte lata
sig när man är skata.
Man måste gno
runtomkring, och sno
sig till lite mat -
man får inte vara lat.

Larviga sparvar, snuviga duvor
stjälper så lätt på livets tuvor.
Skickliga skator reder sig gott.
Det klarar sig alltid, i stort som i smått.





Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 325 gånger
Publicerad 2007-11-02 13:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP