Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nåiden i kaffemuggen

 


En småspov lät höra sin bubblande drill
och landade vid Baddustievva,
det gamla offerklippan.
Ingen spåman här
kan tyda detta.

Och när jag hällde varmvatten på snabbkaffet
började bilder dansa i muggen:
En schaman -
jag såg hans stora öga
och lemmar som sanslöst vred sig,
hur han förvandlades,
blev en fågel
med flaxiga vingar och fjäderhuva,
och till sist hur en svart figur
trängde undan den gråbrune nåiden.

Tid att se mot himlen.
Offerbergets stup mot öst mörknar.
Praktlav lyser röd
mot den svarta stenen.
Moln dras samman
över nåidernas land.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 419 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-12-17 13:31



Bookmark and Share


  Jessica Ebbesson
Spännande text och illustration!
2007-12-17

  Rosmarin
väligt fina bilder, gillar blandningen av det mytiska med prosaiska ting som snabbkaffet

var ligger Baddustievva, förresten?
2007-12-17

    papillon
Usch, nu börjar jag längta! Har du läst Samuli Paulaharjus *Ödebyggdsfok*? - om inte försök att få tag på den. (Jag har någonstans en burk med \"Humlans torrsprit\" - är du bergis på att det verkligen var snabbkaffe du hällde i varmvattnet???)
2007-12-17

  Michaela Dutius
Vacker beskrivning av ett landskap som sett mycket hända...vilket blir tydligt i bland annat \"GAMLA OFFERPLATSER\"
2007-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP