Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågelband

När midvintermörkret kryper upp mot fönstren
och svart is fläckar gatan
lyssnar jag till en kassett

hör hackspettar ropa
i sommargrönska, talgoxar fila
sina två toner, kungsfåglars tunna gnissel,
nötskrikors grova skrän -

våren, sommaren, infångade på en tunn brun remsa,
japansk elektronik, små ting från de Åtta
Öarnas land, från Trollsländans öar:


grönsångares silverdalerdrillar i björkskogen,
uppfångade av en liten mikrofon, osynliga
ljudspår ristade på remsan från
Yamatos land -

kamrat Sony, har du stått på Kagus himmelska
berg och sett måsarna flyga mot
soluppgången, har du hört vaktlarna ropa
i Fukakusa by en kväll fylld av
apelsinblommedoft?

Stereofonisk natur ur hörlurarna.

Stereovår, stereosommar, en liten spik i
vinterns kista.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-21 06:39



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Hand med
fågelband
Du har, med
Dig, sommarens
fåglar, har vi kvar!
2007-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP