Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utställningskatalog


En tur runt Jorden

Ta med katalogen bara

Så man ser vad det är man ser

Monter ett: ett isberg på havet

Monter två: en döende knarkare i San Francisco

Man går till nästa monter,
läser i katalogen:

Här pågår ett folkmord
i principernas namn

Bläddrar i registret

Det finns ingen monter för Gud
- bara för gudar

Se där, en med många armar

En annan med horn

Är denna monter tom? - Nej,
där finns den Helige Ande

- Och vad är detta?

- Titta i katalogen!

- Å, det är ju ett sandkorn
från Nilens delta
och ett till
och ett till...

Utställningskommissarien
har sannerligen varit grundlig!

Mitt i en luftig sal
har man ställt ut

fåglarnas flykt
och tidens gång!




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-08 07:50



Bookmark and Share


  Jessica Ebbesson
Låter som en utmärkt idé, med en tur runt jorden ur ett helt annant perspektiv. Se jorden lite från ovan..
2007-11-08

  Björn Karlsson
Härlig lyrik med många botnar

Bravo
2007-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP