Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En syn från Skinnarviksparken ner mot centrala Stockholm en gnistrande kall vinternatt


Trollskimmer

Ett förtrollat moln har sänkt sig
över hundra kvarter i Stockholms mitt:
lysande stjärnskott kring neon
från DUX och Mercedes.

Stadens själ, Sankte Erik kungakrönt,
lyfter sig över hustaken,
utmanar kölden
utmanar överglänser
den bleknande Karlavagnen

ser godstågen rulla över broarna,
isen som växer i mörkstrimmigt vatten.

- Vad gör stjärnorna?

- De vinner alltid till slut!




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 319 gånger
Publicerad 2007-12-05 17:37



Bookmark and Share


    papillon
Jag uppskattar dej så mycket när du uppträder som stadens naturskildrare, helt fri från det obligatoriska miljgnölet som brukar hänga som en trollrumpa på den sortens verskonst.
Jag satt på dem där knallen för 35 år se dan och mådde maximalt dåligt och fascinerades likväl över stadens otroliga skönhet.
2007-12-05

  Michaela Dutius
ja stjärnorna vinner alltid till slut-det är underbart!
vacker text som känns drömsk men ändå \"står den på jorden\"
2007-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP