Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ett vindskydd vid Torne träsk

Jag står i ett vindskydd vid Torne träsk;
visslar "Moonlight serenade"
Septembervinden är gråkulet hård
Höstlik är denna nejd

Krickor, bläsänder - borta från vattnet 
Viken är ödslig och tom
Arktiska tärnor har slutat dansa
Ser inte ens en lom

Visslar i blåsten, den stränga nordan
som piskar vågor till skum
Drömmer mig hädan till nya vårar;
när västanvinden är ljum




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-25 20:58



Bookmark and Share


    papillon
De kommer, de kommer, vårarna alltså. Jag längtar plötsligt till Torne träsk...
2007-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP