Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bergens tid är geologisk, likaså den istid jag skriver om här - som kanske fördröjs några tusen år på grund av vår mänskliga klimatpåverkan


Bergens tid är inte vår

Bergens tid är inte vår.
Årstidernas gång
bryr dem föga,
även om frosten ibland
bräcker ett block eller två.

Bara isen
ser de an med bävan:

Hundratusen år av jättekraft
som bänder, bryter
slipar, sliter,
gör sandkorn av klippblock
och kullar av berg.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-28 09:47



Bookmark and Share


    papillon
När jag ser all mänsklig jämmerlig skit
har det faktiskt hänt att jag längtat dit....
2007-11-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja Du, man ser bilder
på glaciärer, som bara
försvinner, men man
undrar var, vattnet
försvinner...
2007-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP