Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Björnfjell är den första norska stationen när man åker malmbanan från Riksgränsen mot Narvik. Det gjorde jag i juni -86, och såg minnesmärket över de fallna.


Minnessten med blommor och band i de norska färgerna


    Sex kämpar fallna
    vid Björnfjell 16/4 1940.
    Sex norrmän.


    Så kom kriget till denna fjällhed.


    Isen låg säkert på sjöarna det året också,
    men våren kom upp med atlantvinden.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 407 gånger
Publicerad 2007-11-03 09:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP