Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gråtande bruden

 

Jag syr fast ditt liv
det håller inte längre måttet
spruckna sömmar är inget
mot för länge sedan
spruckna drömmar

tråcklar och fäster
stjärnor som trillat ner
fogar samman det som
splittrats, må det bli helt

förlorade sagor möts
i tomma blickar
kulturens syn
skapar märklig skulptur
förlusten av den
egensydda skruden
skönjes hos
den gråtande bruden

men längst där nere
i botten slam
kvinnans vilda fäste
fångar du den mörka myllan
ur, allt liv naglats fram

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 856 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2007-11-04 02:15



Bookmark and Share


  Fagra
så bra, maria! så väldans bra! *applåd!*
2007-11-05

  issac.a.m
Väldigt bra skrivet...
2007-11-04

  Madjori
Med den finaste söm har du tråcklat ihop det här och sen fogat samman det i ett underbart avslut.
2007-11-04

  isabel louise
du kan verkligen sy o knåpa o virka o allt vad det heter! vackert förmedlat :)
2007-11-04

  Patrick K
underbart bra!!
2007-11-04

  * Ammi *
mkt bra knåpat med stort allvar mellan raderna!
2007-11-04

  Dilsewat
Jag älskar när man får in även världen med i det personliga!
2007-11-04

  Vilsen Annette-hittar vägen
Wow, så bra du är :)
2007-11-04

  aol
absolut ett så fint flöde
2007-11-04

  Lena Renman
Du imponerar, som vanligt, höll jag på att skriva. Mycket bra djupt stort innehållsrikt och dessutom, ja vackert skrivet med bra rymt och ordval. Applåd applåd

De två första stoferna är lysande, den första magisk
\"
Jag syr fast ditt liv
det håller inte längre måttet
spruckna sömmar är inget
mot för länge sedan
spruckna drömmar\"

De fäster väl sydda i min ordbärande själ

Lena
2007-11-04

  Michaela Dutius
Stark symbolik som ger tyngd åt texten.
Gillar!
2007-11-04

  Erik L
Stark dikt från början till slut. Här har du lyckats väl.
2007-11-04

  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
*amen* :)
2007-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund