Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Antiklimax

Dina favoritflingor är de där knapriga, söta
Av havre, frystorkad frukt och sojalecitin
sammanpressat likt masonit
I frasiga, stora müsliflagor med lagom tuggmotstånd

Och i den gråglåmiga morgontimman,
Då den nya dagens plikter randas
Vid det dimmiga blickfältets horisont
Vill du lyssna till det stilla skvalpet av mjölken
Som omsluter dem
Och det knappt hörbara knastret som uppstår
i de båda substansernas möte i frukosttallriken

Ty, du behöver det

Men då du häller upp,
Finner du att paketets innehåll är på upphällningen,
Och att en bottensats av finkorniga spån
Är vad som återstår

Dagen känns knappast räddad




Fri vers av Effell
Läst 288 gånger
Publicerad 2007-11-08 23:05



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Ett superbt exempel på vad jag skulle vilja kalla vardagspoesi. Du iakttar vardagliga skeenden och återger dem på ett målande, träffande sätt.
2007-11-09

  Björn Nilsson VIP
... sammanpressat likt masonit ... en bottensats av finkorniga spån ... Ger en rätt otäck känsla i munnen. Dikten har med andra ord lyckats att förmedla något.
2007-11-09

  Tina-sol
Man förstår genast känslan. \"en bottensats av finkorniga spån\". Det är bara som en djup suck och en \"jahaaaaaa-känsla\" inombords då man upptäcker ett sådant faktum. Gillar ditt sätt att skildra verkligheten.
2007-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Effell
Effell