Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Enligt Kalevala spelade ägget från en knipa en viktig roll i världens skapelse


Världsägget



De gamla myterna berättar hur världen
    skapades ur ett ägg.


Materien är inte likformigt fördelad i
    universum - vore den det skulle det
    inte finnas några vintergator.


Alltså kan det inte ha varit ett fulländat
    klot som exploderade i begynnelsen.


Kanske var det - ett ägg.




Övriga genrer av Björn Nilsson VIP
Läst 457 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-10 08:06



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Intressant teori från en vis man.....
2007-11-12

  glasblåsarblå
kanske. tellus är ju inte klotformad. Hon är ju också som ett ägg. Och jag tycker det är något vackert över det, att tänka sig att universum skapades ur ett ägg. Kanske från en fågel fenix.
2007-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP