Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flashbacks

Ni vet,

Man har ätit en måltid
Och timmarna har därpå förflutit
I mättnadens tillfredsvarande

Då, plötsligt

Då intrycken av födan
Hunnit sjunka undan; blekna,
Då blickpunkten hunnit skifta fokus
Och tanken vandrat vidare

Då frigör sig ett kryddkorn
Som, en ovetandes,
Suttit fastkilat mellan tänderna

Och en smärre smaksensation,
Ett parasoll av minnesintryck
Från den tidigare matstunden
Slår ut i munhålan

Då vill man gärna,
Att den där måltiden var god
Så att minnet blir angenämt




Fri vers av Effell
Läst 403 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-13 16:33



Bookmark and Share


  Bubamara - Maria Zakrisson
du har så fint språk. sprängfyllt med vilja och vackert. vardag och allvar inuti allt. det doftar fint.
2007-11-14

  * Ammi *
ha ha .. ja precis, men ofta är det pepparkorn som fastnar ..
2007-11-14

    Bögen
Ja det vill man sannerligen! Men det kan ju lika väl vara en utsugen köttbit som kilat sig fast...
En rolig text vars språk liksom är vida överdimensionerat för dess innehåll... och det blir en poäng i sig!
2007-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Effell
Effell