Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fråga inte.....


Går på grund på djupt vatten

 

Jag har en kurva som
slingrar sig geometriskt ner
mot dalen

fångas i flykten
väcker uppståndelse

där i tillfällig sinnesförvirring
uppstår kaos
destination okänd

blottad i tid och otid
för icke sedda ögon

torrlagd och ödesfylld
söker sin förman...
att lätta ankar

går på grund
på djupt vatten
slukas av
längtansmonster
på torra land

fyll min graal
med seende ögon
fyll mig med kärleks
ormar, transformera min kropp
väck mig upp ur min slumrande vila
lova att älska mig hel,
bortom sans, förnuft och vett
låt mig tråna, bedja om frid
från dina heta fingrar som bränner min själ
amore, låtom oss viska våra namn
insvedda i våra kroppar för alltid
där du lade till, tog mitt hjärta
och försvann in i dimman
fruktade jag åter en öken
större än den som försvann




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 497 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2007-11-14 00:06



Bookmark and Share


  Erik L
Många spännande och nyskapande formuleringar i en text som verkligen slingrar sig kring läsaren. Där har du lyckats väl med form och tempo.
2007-11-14

  Ulf Lagerholm
en slingrande text som
väcker nyfikenheten -

enl min åsikt är inte
förståelsen det viktigaste -

undran, egenskapande -
2007-11-14

  ms. r ghazale
vackert, mycket vackert.
2007-11-14

  Dilsewat
Det är inte ofta jag blir tårögd...
2007-11-14

  isabel louise
gillar slutet...\"amore, låtom oss viska våra namn
insvedda i våra kroppar för alltid
där du lade till, tog mitt hjärta
och försvann in i dimman
fruktade jag åter en öken
större än den som försvann\"

vackert bildspråk du använder. du målar en tavla med ord.
2007-11-14

  Fredrik P. VIP
Ah! Lysande bildspråk.
\"... tog mitt hjärta
och försvann in i dimman
fruktade jag åter en öken
större än den som försvann\"
Bokmärke!
2007-11-14

    Maria Malm
Fyllt med många budskap..
2007-11-14

  Michaela Dutius
Ord som stannar kvar och som ger ett budskap - eller kanske många budskap
2007-11-14

    wilja
ville bara säga att jag gillar inledningen skarpt, den fångade mitt intresse. spännande språk och hett innehåll.
2007-11-14

  DanSan
****************************

Navelns linje mot helhetens förverkligande där villjan försöker styra det som åtrån begär . . . du skriver helt otroligt bra om det som är sinnligt med en bildnyans som fångar det mesta vännen . . .

*APPLÅD och bokmärke*

I love it!!!

****************************
2007-11-14

  Gawain
fyll min graal
med seende ögon..

En fras som genast fångade min blick. Ett uns ur en helhet som i sig berättar mer än jag här jag förmår förklara. Denna dikt är stor och den rymmer allt som hör konsten till...
2007-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund