Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till en vän...


Bortom bergen

 

Dina valnötsögon vittnar om
en annan tid, ett annat liv

i ett förlorat perspektiv
finner du skuggorna
från det förflutna
rönjas i hjärtats vrå

inget kan tas ifrån dig
du man av bergen
du bär alltings ursprung
förvaltat arv utlöst ur tiden

må din färd,
likt en ensam cypress
vara det som binder,
ditt balsam genom livet

när stigar korsas
och dimman skingras
då öppnas sanningen
och allt blir liv igen

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 335 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-11-16 16:36



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Underbart vacker! :)
2007-11-17

  isabel louise
åh så vackert poetat Maria! din vän blir nog både tårögd och rörd av dessa ord!
2007-11-17

  Nina V A
jag måste få lyfta fram
\"inget kan tas ifrån dig
du man av bergen
du bär alltings ursprung
förvaltat arv utlöst ur tiden

må din färd,
likt en ensam cypress
vara det som binder,
ditt balsam genom livet\"
verkligen enorma! Jag kvardröjer här
2007-11-16

  aol
trösterikt
2007-11-16

  devilsangel
Du är en sann poetissa och en sann vän :))
2007-11-16

  Dilsewat
Valnöt, skugga,berg, cypress, dimma, ett ord ur varje stycke! av Maria, gör mig att bli berörbar!
2007-11-16

    Maria Malm
Vackert skrivet till en vän..
2007-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund