Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du säger du vill älska

 

Du säger du vill se djupet
i mina  ögon

men älskade hur ska du kunna mäta mina
ögons djuphet när du inte
har nått djupet i ditt eget hjärta

Du säger du vill älska,
utmana natten

men älskade hur ska du kunna utmana
natten när du inte har fjärrskådat
ditt eget inre mörker

Du säger, kom låt oss mötas
i älskogslängtan

men älskade hur ska du kunna möta min längtan
när din längtan inte vandrat ut
och mött bergen och floderna, vinden och haven

Älskade, när dina händer talar, lyssnar du då
så att du kan utforska rymden mellan våra
själars länder

Ty du vet väl att natten vilar i gryningens sköte
och dagen vaknar inte inte och lyser över de som
fortfarande sover

Så väck det som slumrar och det som glömts
det vackraste liv som i själen gömts
och fråga aldrig varför
våra själar aldrig möttes
önska hellre liv i det som en gång förstördes
Så vinden kan bära med sig den bortglömda sången
och åter väcka hopp i det som gick förgånget
 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 429 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2007-11-16 16:59



Bookmark and Share


  R-M
Underbar!!!
2007-12-21

  Ola Rydberg
Snyggt uppdelad
med bra djup i gillade speciellt
( rymden mellan våra själars länder)
2007-11-18

  Lejonhjärtas poesi
Tänkvärt djup och fin andemening i denna livspoesi, bravo!
2007-11-17

  "Silver" VIP
Det som är så spännande med dina dikter är att det tycks ligga en hel livsfilosofi bakom, där det handlar om att skåda in i sig själv och finna en harmonisk helhet i ett allt.

Då kan det inte handla om att individen främst söker i någon annan, men så som sker här, kan två individer utforska tillvaron tillsammans. Följas åt ... Det är ett inbjudande, varmt och hoppfullt slut.
2007-11-17

  Stjärnöga
Strålande vacker
och tänkvärd! :)
2007-11-17

  * Ammi *
jättefint skrivet!
2007-11-17

  drakbruden VIP
Helt underbar! Bokmärkes!
2007-11-17

  Dilsewat
En som inte sett djupet, inte sett floden, bergen, mörkret och inte älskat. Kan inte föda ord vackra nog att bedöma dina ögon som mandelformade!
2007-11-16

  aol
ingen bra kille verkligen en dikt ur ditt hjärta
2007-11-16

  sistermoon
AHHH!! Så in i minsta detalj träffande!!! Sista stycket - underbart!!! Gillar ..
2007-11-16

    Lindizz
Wow, hittar inte orden..så otroligt bra skrivet.
2007-11-16

  DanSan
***********************

Oj, glömde *BOKMÄRKT*

***********************
2007-11-16

  DanSan
*****************************

Åh vilka fantastiskt bra rader med så
mycket vishet i!!!

*APPLÅDER*

*****************************
2007-11-16

  Betlehemsstjärnan VIP
Otroligt vackra rader. Som att ord och handling vill bli ett//B
2007-11-16

  devilsangel
Jag saknar ord...otroligt vackert och välskrivet!
2007-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund