Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå gårdagens löpsedel hos en av våra kvällsblaskor, att sötsug kan vara tecken på ADHD...


Love you, sugar

Då fokuset sviktar och tankarna grumlas
En klåda i kroppen sätter sinnet på driv
Och jag hör hur man viskar; det pekas och mumlas
"Den där, han är bergis hyperaktiv!"

Fingrarna kliar; det ilar i benen
Trots trötthet jag vrider mig runt som en skruv
I krumbukter jag krampar, som Hamlet på scenen,
Min längtan har vaknat efter sötman så ljuv

Så plånboken plundras och skinnas vid kassan
Abstinensen ska stillas med godis och snask
Och så inträder lugnet; jag blir åter som massan
Men min renlevnadsimage blir endast en mask




Fri vers av Effell
Läst 403 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-17 17:39



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
*ler* Jag läste just anakreons dikt om rubriker, hur de måste lysa en i ögonen för att man ska stanna upp och lägga märke till dem. Just denna rubrik reagerade jag också på igår och tänkte så klart på mitt eget, min mans, samt de flesta släktingars sötsug.

Din dikt är roligt skriven med finfina rim och även en dansande rytm. Några taktförslag:

\"En klåda i kroppen får sinnet på driv
Jag hör hur man viskar, det pekas och mumlas\"

\"Krumbuktar och krampar, som Hamlet på scenen\"

\"Min åtrå har vaknat till sötman så ljuv\" (Rätt takt, men blir ordvalet för starkt kanske)?

\"Begäret ska stillas med godis och snask
Så inträder lugnet, blir åter som massan\"

Som sagt, hög igenkänningsfaktor och kul att på rimmad vers ta upp denna rubrik som verkligen var speciell. Både sötsug och diagnoser är frekvent i vår tid.
2007-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Effell
Effell