Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja du fånga och förstå en så förstår du mer än jag...


Tankar hos lilla t

Virvelvinden far fram genom höstens sus och dus
Perra proppar truten full med snus
Spyr som en gris
till vilket pris

Ungdomar naglar sig fast på tåg spåren
Inte fan tänker de på de gångna åren
De har vidöppna sår och sätter sina spår
I övergivna människohjärtan
Smärtan
Den eviga smärtan, helt obeskrivlig
Gnager sig med lätthet genom mitten

Där inne finner man Gitten
Hon har försökts sprättas upp på mitten
Läkaren sydde ihop henne med bravur
Det var ju en himla tur

När vinterns köld ihärdigt tränger sig på
Det är då man förstår
Att det gått ett helt jävla år
Sedan den första snön föll
Bredde ut sin mantel över det karga landskapen
Dränkte hundskiten i vita högar
Varför ogillas bögar

Det är ju kärleken mellan människor som välter omkull världen
Som forcerar oss till progression
Platon gillade bögar
Han menade att samhället blev starkare med hjälp av deras styrka…
För det är ju så att en kvinnas kropp inte är lika ihärdigt stark som en mans
Och därför kan två män kämpa bättre än ett hetropar
Har ni tänkt på det
Det gjorde Platon




Fri vers av lilla t
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-20 21:56



Bookmark and Share


  Ronny Berk
filosofiskt tänkande överfört till det verklighetsnära landskapet...
2007-12-05

  Mats Henricson
På något sätt knyter man an till ungdomens hårda villkor och den djungel de vistas i, dagligen: Dödshot, mobbing, märkeshets, betygsjakt, Lunarfebern, droger, pengabrist, jobbjakt, sexualitetens eviga problematik mm mm . Fint fångat av dig !!
2007-11-23

    Bögen
Många tankar har hon lilla t, och fina är de - lite bekymrade också. Och inte är det att undra på när världen ser ut som den gör.
En fin text med engagemang och rappotential!
2007-11-20
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t