Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om att ha förmågan att sakta ner...


blå toner

 

En blå blockflöjt du mig gav
sa, ta den spela för mig
nu är du mogen,
var den aktsam och trogen

med otålig förväntan
öppnade jag tonen
ut flög blåvingade fjärilar
som mot natthimlen for

runt omkring mig
börja allting dansa
fram kröp älvor och väsen
ville vara med dom med

allt det svåra blev så lätt
molnen skingrades på himlen
mitt hjärta glädjes, för livets rätt

mina fingrar spelar på livets flöjt
blå toner i natten,
när dagen grynas
och mina kropp blir matt
fingrar fortsätter dansa

en dag kommer kvinnan förbi
hon som gett mig den vackra gåvan
vad ser jag, sitter du här än
och spelar för levande livet

jag suckar och ber, säg mig
hur kan jag sluta att spela
vad gör jag för fel
hon lägger handen på min arm
och utalar de magiska orden,

stanna flöjtar blå

och som i ett trollslag
slöt sig tonen
blev nu tyst och stilla




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 346 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-11-21 21:18



Bookmark and Share


  Dilsewat
Som en sjö med hög ytspänning
2007-11-24

  coffe
vacker sång..c
2007-11-22

  isabel louise
vackert och magiskt, en flöjt tagen ur sagornas förtrollade värld.
2007-11-21

    gufa
Vakkert, og sem í tröllslagi.

\"blev nu tyst och stilla\"


mina fingrar spelar på livets flöjt
blå toner i natten,
när dagen grynas
och mina kropp blir matt
fingrar fortsätter dansa

Fingur mínir spila á lífsins flautu
bláir tónar í nóttina
Þegar dagur gránar
og kroppið mitt verður matt
halda fingurnir áfram að dansa.
2007-11-21

  issac.a.m
Underbar text...
2007-11-21

  prinscess VIP
den här var vacker
2007-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund