Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja, såhär typ...


Jag har höst i hjärtat älskling

Nu när snön faller utanför saknar jag dina ord
Det är så många frågetecken mellan oss, så många minnen
Sjömil av outtalade funderingar &
ton av bortglömd förälskelse tar tid att släppa
[i alla fall för mig]
Minns du allt?
Minns du?

Snöflingor faller utanför precis som jag
föll för dig i oktober
Nu faller jag igen, fast skillnaden är att det inte finns
några fladdrande kärleksfjärilar i min mage längre bara
nattsvart mörker och
barnsliga prinsessdrömmar
[skrämmer ensamheten dig lika mycket
som den skrämmer mig?]

Kanske faller du också, fast det inte syns utanpå
kanske faller du också av saknaden
[det ser inte ut så]
Nu när snön och jag tillsammans slår i marken
längtar jag mig sjuk efter närhet

Och egentligen är det vinter nu när snön faller men
jag har ändå höst i hjärtat älskling
[och det är ditt fel]
Jag vill känna din längtan i luften, känna dig i varje andetag
- Herr Längtan kan du hålla min hand ikväll för
jag känner mig så ensam nu när snön faller

Kanske är det inte dig jag saknar, utan känslan
& kärleksfjärilarna i magen
Jag sårade dig aldrig, nej mitt samvete är vitt
som snöflingorna du fångar på din tunga
[snöflingorna är inte de enda som smälter för dig
ska du veta]

Det är klart att jag drömmer om att
springa i kapp med lyckan på Roms trånga gator
men jag har svårt att se framtiden i ögonen just nu
Nu när snön och jag faller i takt drömmer jag om lyckan
men mest av allt drömmer jag om kärleken
[drömmer du någonsin
om mig längre?]




Fri vers av mirrorball
Läst 800 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2007-11-26 20:08



Bookmark and Share


    tapetklister
vilken fantastiskt känslofylld och fin text du har skrivit :)radbrytningarna är kanon och stämningen och frågorna hos jaget har du fångat så bra!
det är ett lugn, vemod men också värme i texten. jaget som tänker på duet och jagets tankar som jag tror att många känner igen sig i.
jag gillar partiet där snöflingorna faller, liksom jaget och att jaget undrar om duet faller.

jag gillar hela!
applåd och bokmärkt! :)
2007-11-29

  Amäändasötkoräända
bokmärkt, och jag är kär i dina ord
2007-11-29

    Wewill
vad fint skrivet :O
2007-11-29

    eventualiteter
JAG ÄLSKAR DIN TITEL.
ja, jag älskar ju dikten också helt mmm mycket men din titel är så himla bra så det finns inte !
\"jag har höst i hjärtat älskling\"
ja, vad säger man ?
püss .
2007-11-29

  Junibarn
Japp, helt underbar. En av dina bästa faktiskt. Fast alla dina är ju dina bästa. =)
2007-11-28

  ramlar
uuunderbar!
2007-11-27

  R-M
Bokmärkes!
2007-11-26

  R-M
Oj va ja tycker om denhär...svårt att förklara...
Skulle vilja ha den filmatiserad, samtidigt som nån läser denhär så ser jag bilder framför mig..

det är nåt med kännslan i den, den är så verklig...
2007-11-26
  > Nästa text
< Föregående

mirrorball
mirrorball