Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bitterhetens blodade tand

 

Med oskyldiga ögon
som djupa brunnar
däruti drunknar
ditt hjärtas klang

Blir till krusningar
i din drömmande blick
för alla sorger
som tiden fick

Om inte blicken skådar
din inre sorgsenhet
så fylld av brustna hopp
blir hjärtats angelägenhet

För det som inte uttalades
var mödan väl värd
växte till förmögenhet
på din haltande färd

Med tusen sorger
sammanbundna
likt en begravningskrans
blir klagosången
bitterhetens blodade tand

För inte döljer natten
sitt mörka täcke
för det som är riktigt och sant




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 319 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-11-26 21:37



Bookmark and Share


  Eline.P
underbar välskriven dikt med djup och BUDSKAP att ta till sig.
2007-11-27

  aftermath
väl skrivet med stor insikt
2007-11-26

    Maria Malm
Nej inte kan nattens täcke dölja..underbart skrivet
2007-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund