Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

umbraumbra

 

hon målar en tavla
mitt emellan solen
klipper ut skuggan
(ur sin egen axel)

kastar den
som en duk
ut över jorden




Övriga genrer av Daniel_78 VIP
Läst 1643 gånger och applåderad av 29 personer
Utvald text
Publicerad 2007-11-27 21:20



Bookmark and Share


  Anders Perols
Riktigt jäkla bra skrivet!
2010-12-09

  Nanna X
ja! det finns mellanrum mellan mellanrummen, så stora att de kan täcka hela jorden...

det har jag alltid missstänkt.
2010-12-08

  Yrre VIP
Denna var stor, väldigt stor!
2010-12-08

  aol
vacker poesi,
2010-05-26

  Diffusiaria
vackra ord
2008-03-06

  lodjuret/seglare VIP
vissa glober har ett inre ljus
här även en driven penna
2007-12-05

  a h de v
fantastisk,
tycker inte att den behöver parentesen runt ur sin egen axel dock.
2007-11-29

  Maria Zena Viklund
ah helt underbart, suckar bara!
2007-11-28

  Anna Frölander
jag gillar dessa korta rader, men tycker dock inte att den här är lika säker i sin stil som andra kortdikter du skrivit. Andra meningen /mitt emellan solen/ fastnar jag på och får ingen bild, och nu när jag ändå är inne och petar så tycker jag att du har fått med ett /ut/ för mycket.. Trots allt gnäll så tycker jag om när du skriver i den här formen, det känns spännande och intressant, fortsätt gärna så.
2007-11-28

  Betlehemsstjärnan VIP
Så fantastiskt snyggt skapat..Gillas mycket!!/B
2007-11-28

  Erik L
Mycket bra och fantasirikt skrivet. Du leker med bilderna på ett bra sätt!
2007-11-28

  Just Emotions
jag säger bara WOW!!!
2007-11-28

  Anna H
Vilka bilder du skapar! Jag sitter här näst intill mållös och imponerad. Snyggt!
2007-11-28

  AndersN
Vem är hon?
Mörkrets silverkropp eller den svagare kusinen på stjärnans yta
Att skuggan kastas ur egen axel är underbart , riktigt bildmässigt
och självklart är jorden umbrafärgad av denna duk
2007-11-27

  ia VIP
ger liv...
dina ord.

vackert
2007-11-27

  aftermath
jag ser förloppet
visuellt och skarpt
väl skaldat
2007-11-27

  Osram
En njutning att läsa! Tack Daniel! =)
2007-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP