Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Intermission non-slippery

Icke utan möda förflyttar han sig
Gångstilen är klumpig, ovig
Stegen ansträngda och noga avvägda
Men han vet, att lindring nalkas

Det taktfast klickande ljudet,
Som av en kofösares ridsporrar,
Rimmar illa med de tunga men osäkra kliven
Då han linkar över regnvåt asfalt

Betongtrappan, backen vid parkeringen,
Den långa rakan av stenläggning,
Är något han måste kämpa sig igenom
En transportsträcka mot ett vilsamt avbräck

Ty då han besegrat kullen vid parkvägen
Uppenbarar sig en frusen gångstig
Där blankisen vägrat ge vika för tövädret;
En vådlig halkbana som alla undviker

Och med en flämtning av eufori
Skuttar han befriat ut på det glashala,
Skrider nu med lätthet där andra stupat,
Tryggt traskande, glidande med grace

...tills vägstumpen tagit slut
Och åter övergått i tinad, grå gatsten
Hans gångsteg blir åter vingliga, besvärade
Efter ett kort ögonblick av rörelsefrihet

Men visst var det värt det, tänker han,
Visst gav upplevelsen lön för hans möda
Han fick nu bemästra den retfulla isen
På broddarna han köpt på apoteket




Fri vers av Effell
Läst 366 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-29 16:18



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
den här texten har jag mycket lätt
att linda omkring mig -

det är den gestaltade komplexiteten
som jag fastnar för, en människa tex
är inte bara det som det betraktande
ögat ser, det finns så mycket mer -

jag tycker att stycket värjer sig mot
generaliserandet, det ytligas driv-
kraft som ju, i mer eller mindre ymmig
mängd, bor i oss alla -
2007-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Effell
Effell