Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svarta Sara var tjänarinna åt Maria Magdalena tillsammans med Maria Jacobi och Maria Salome, enligt en text av Görel Cavalli - Björkman


Svart av oskuld tåras natten

 

Svarta Sara, lyss till bönen
lyss till smärtan av hjärtats törnen
sakta, sakta tömmer sig blodet
följer med venerna ut ner i jorden

hör du då min hjärta
min förtvivlan, min sorgefyllda klagan

din källa tömd på blod,
förorenad av lögnens blot
för krigarherrens seger

låt mig vila här
på ditt altarstod
bland cypresser och magnolia

för att låta hoppet tränga
ner i svarta jorden

skaka om och vrida
jordens axel åt rätt håll

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 320 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-12-02 14:15



Bookmark and Share


  Vilsen Annette-hittar vägen
Jag kände ett djup i din text
var tvungen att tysta musiken för att höra och känna... och jag kände verkligen!
2007-12-03

  Dilsewat
Någon sade till mig att svarta sara var den indiska guden Kali?
2007-12-02

  Gawain
Spännande! Den här föll i god jord, hos mig.
2007-12-02

  melancholia
väldigt fin
2007-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund