Skall, bör och en massa måsten." />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skall, bör och en massa måsten.


Pokalen

 

 

med skygglappar på
förminskades tanken
till en ynklig röd tråd
och om vitsen
varit att se vad
den var knuten till
så uteblev nu poängen
samt hela ditt jag därtill

om äran i en liten seger
ett uns av livets goda
där du greppat strået stannat
hade du inte i balsalens centrum
bland rosor och sirlighet
svingat ditt vassa svärd

nu står du där
segraren
du som vann
också detta spel


ensamheten väger tungt
där den visar upp sig
bakom glas

ytterligare en tom

pokal

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 364 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-02 21:23



Bookmark and Share


  hero40
En dikt med djup och skärpa!
Gillar särskilt sista
strofen: \"ensamheten väger tungt
där den visar upp sig bakom glas
ytterligare en tom pokal\"
Applåd och bokmärke!
2007-12-03

  aol
bakom skall bör måsten vinner till slut ensamheten
din dikt rakt till hjärtat bravissmo leif
2007-12-02

  Lena Krantz VIP
Hm...skulle kunna tolkas som ett bråk mellan makar...*skrattar*... men det var kanske helt fel?
2007-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt