Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som vibrerar även under den enda natten



alla längtors topplustar
skugglösas solsidenängar
vindviskor över mjuklystna vattenvaggor
förstledes skapade vi dagen
den enda dagen
vår enda

alla dessa grönskors daggvåtor
dimbeslöjade älvaväsens rituella danser
ekoniseras granita formationer
vibrerar fiolina tonsänkor

den enda dagen
förenade vi skymningen och gryningen
smälte samman som vore i älskogen
utanfördes åtskillnaden

vibrerar under den enda natten
som vore i älskogen
den enda natten
vår enda
vår







Fri vers av Ronny Berk
Läst 544 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2007-12-15 16:39



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
alla längtors topplustar


_____________TÄNK:::::::::::::ALLA!!!!!!!!!!!!!!????????????
2014-03-16

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Den väcker längtan
Jättevacker
2008-02-15

  Rosen VIP
skön poesi för örat.. och nya vackra ord för mig..
men gillas att läsas om och om igen..
2008-02-03

  aftermath
många fina ny-ord för mig
gillar den tonen
dess framförande
2008-01-11

  karenina VIP
skönskrivet. andas mystik och lite förbjuden frukt. du skapar som alltid egna ord och denna gången faller jag för topplustar. funderar över innebörden men kan bara konstatera att det gillas!
2007-12-19

    Bodil Sandberg
Vilken läsning!!Vilken helt bedårande längtanspoesi!!euforiskt och skönlyriskt!!Applåder!!
2007-12-17

  Eline.P
Härligt att läsa! Dina egna nyskapade ord är en hel glädje i sig att läsa.
2007-12-16

  nettizen
naturlig sammanslagning i harmonisk ton......
2007-12-16

    ej medlem längre
Skön poesi med för dig så typiskt vackra ordsammansättningar:)
2007-12-15

    ej medlem längre
fin! Den har en härlig melodi, gillar upprepningarna här som gör hela dikten t ex: upprepning av \"den enda....\".. LIte märkligt ändå för tog jag bort dessa faller den mig inte i smaken nämnvärt. Likså är början bra, ord som \"topplustar, vindviskor och vattenvaggor\". Så helheten: Bravo *applåd*
2007-12-15

  Michaela Dutius
Mycket vacker och oerhört fylld med ljuvlig substans. Njuter.
Tack för läsupplevelsen
2007-12-15

    *Zenobia*
var hittar du alla dina underfundiga ord?

vackert som en solnedgång....ger en känsla av något upplevt...som varade blott en natt...en vår... en vårnatt kanhända...
2007-12-15

  isabel louise
ljuvligt vackert!
2007-12-15

    Nattviol
denna enda dag..
denna enda natt...

en förening
av yttersta kärlek...
i ärlighet
och sanningsljus

en enda natt..

; ))
2007-12-15

  Maria Zena Viklund
underbart!!
2007-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk