Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När frihet täcker ingenting

 

Makten ligger inte i
att bemästra när
självinsikten vacklar

friheten är inte
en öppen port
för dem som belags
med illussionens slöja

och gud är inte en
andlig källa till ro
när den endast
bevittnas som
en yttre auktoritet

hur mycket har inte
allsmäktigheten kuvat
dina jordiska steg

när friheten ikläddes tvångströja
försakades dina drömmar

och det man kallade frihet
fanns inte mer...




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 312 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-12-04 19:29



Bookmark and Share


  Lena Renman
Så fängslar religionen ja. Bra skrivet
Lena
2007-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund