Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomhetens närvaro

 

Det är tyst nu

inte ens rösterna i
tankesfären

fyller mina önskningar

jag är bland dem nu som
inte vet...




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 305 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-12-05 12:25



Bookmark and Share


  swimsus@gmail.com
Fint ändå att du satt en benämning på tomheten, för den har verkligen också en dunkande närvaro..
2007-12-07

  boen
\"Det är tyst nu....

jag är bland dem nu som inte vet\"


År 1440 gav kardinalen och filosofen Nicolaus Cusanus ut en
skrift om \"docta ignorantia\" (den lärda okunnigheten).
Mycket kunskap kan medföra att man vet att man inte vet.
Den okunnige däremot tror sig ofta veta.

Tystnad kan vara bättre än pladder.

Tomhet kan vara bättre än falska föreställningar.
2007-12-06

    Amoreboy
ohhhh...få jag oxå va med där...snälla!
mycket fint!
2007-12-05

  Arwen
va sorgligt! Jag blir berörd! När allt blir meningslöst, är det det du menar? I så fall känner jag igen mig
2007-12-05

    Lindizz
mycket bra förmedlad text. kanon.
2007-12-05

    Noomi
mycket väl beskrivet och fint..
2007-12-05

    ej medlem längre
Så enkelt o vist skrivet, tack!
2007-12-05

  Ezo
Jag känner igen mig i dikten om nätterna, när saknaden slår..Bra skrivet!
2007-12-05

  Ronny Berk
att inte veta kan något skingra alla tomheters närvaror...just för att frågan tänker önskningar...
2007-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund