Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snöplogen traskar fram bland lappvantarna (=stora snöflingor)


Röjning

Plogen kysser lappvantar
med sitt fylliga läppstift
skraphaset,
blir en grusorkester

flagorna är publiken,
applåderar undret
kinderna skriker,
som kalla solar

vimplarna vajar,
bland kanter och renar
hundarna ritar,
sina märken i guld

Sparken tar skidorna
på knarrbanor
medarna fnyser och skäller,
där stenarna visslar stål




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 295 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-12-07 11:15



Bookmark and Share


  Yvonne
Fantastisk idé att skriva poesi om en plog!
2007-12-14

  KristinaE
.. en mycket levande plog berättelse i diktform - läser och njuter och ler åt din härliga fantasi med ord!
2007-12-11

  wayward - taiga
du skriver sannerligen bra du Stillesjö!
2007-12-09

  Michaela Dutius
Vilket underbart bildspråk, jag blir helt faschinerad- och läser om och om igen!
2007-12-08

    Bodil Sandberg
Du är en oerhört duktig poet(ja i mina ögon är du det onekligen)älskar den här dikten för den berättar inte bara om röjningen och plogen..nej även om LIVET...applåder!!!
2007-12-08

    Maria Malm
Snyggt! Även om hundarna lämnat visitkort på slutet..hihi..
2007-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö