Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oengagerad skämtan om ICA

Nu vill jag skriva en dagsvers

om firmor som fuskar med köttfärs

där bästföredatum gått ut. -

Hör ICA-Stig ropar "hut! 

era rackarns matprofitörer,

och vidriga matmarodörer

som driver i snask och snusk

ert vidriga köttfärsfusk"

 

(Vi som inte äter köttfärs, korv och annat rått är väl mindre engagerade i den nuvarande upprördheten. Men jag förstår att folk som river upp köttfärsförpackningen och äter direkt ur den kan känna sig svikna. För min del är jag nöjd om berörda direktörer rullas i tjära och fjäder och bärs på en stång ut ur stan.  Ordentlig tillagning torde plocka bort eventuella bakterier ur köttet. Frys ner eller förvara i en kyl med rätt och låg temperatur om du inte skall stoppa i dig färsen eller korven direkt.

Medan jag ändå har ordet vill jag påtala speciellt att man bör se till att det inte finns röda partier kvar i köttet när man tillreder kyckling, eller åtminstone inte äta dem, för då kan man få ordentligt ont i magen.

På tal om fåglar och fågelinfluensa vill jag också understryka att du inte skall äta av döda fåglar du hittar ute i markerna. Dels är det ohälsosamt, dels tar du maten ur munnen på många små mikroorganismer som säkert behöver den där födan bättre än du! Drabbas inte av panik om du ser en död fågel: det hände i själva verket ofta att fåglar gick hädan av ålders- eller andra skäl även innan fågelinfluensan slog sina onda fingrar i oskyldiga knölsvanar.

Det här kan väl inte kallas Poesi - får gå som Bara ord.)




Övriga genrer av Björn Nilsson VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-08 20:46



Bookmark and Share


  Ulf Popeno
Jag tror den här typen av skandaler är betydligt mer verkningsfulla än militanta veganer som försöker befria minkar i bur. Det kanske också skulle kunna bli en rolig dikt?
2007-12-28

  vera gade VIP
Oj vad ni är roliga!vers och färs är ett perfelt slutrim - et är örat som bestämmer, inte ögat!
2007-12-10

    papillon
Jamen, det här är ju en riktig dagsvers! Är du säker på att fåglar verkligen dör, så där rakt av, ute i naturen och allting?? Jag har alltid trott att dom då omedelbart förvandlades till änglar och sedan häckade kolonivis på Poeter.se.....
2007-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP