Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sol Invictus

 

 

Då solen föddes på nytt
gick upp i öster


reste sig själv ur askan
världens ljus
öppnande porten

 

när Ra blev kristus

 

och festen fortsatte...




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 359 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-12-10 14:07



Bookmark and Share


    gufa
Sól ! Bra lagat dikt
2007-12-12

  © anakreon VIP
Svårkommenterad applåd från
Carl-Erik
2007-12-12

  Lena Renman
Ligger som läsvärd med denna nu, du!
lena
2007-12-12

  Inkarasilas
Dansar Soldans, och jublar åt texten, varmt, gott.
2007-12-11

  Lena Renman
Bravo vännen och vad blev Ra efter Kristus?

Lena som tror templet heter köpcentrum numera
2007-12-11

  Annette Andersson
Så vackert... Orden dröjer sig kvar i sinnet långt efter läsningen
2007-12-10

  Arwen
nice flow! Den liksom fotsätter efter sista raden....Det var en fin effekt tycker jag!
2007-12-10

  Bjarne Nordbö
Alldeles lysande var denna sol.
2007-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund