Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vet inte mera.


Någon

Där borta sitter någon.
Någon i röd kjol.
Hon sitter i busskuren,
Med stora svarta skor.
Hon ser kall och säker ut,
Men egentligen är hon inget alls.
Och tröttheten dunkar i hennes huvud.

Folk går förbi,
Alla tittar osäkert
På någon som sitter raklång
I busskuren och skriver.
Och kyrkklockan slår,
Och människorna går,
Och tiden alldeles stilla står.

För någon vill inte sitta här.
Hon vill hem och sova.
Glömma alla som händer och hänt.
Och allt hon fått lova.
För just nu orkar någon inget mer.

Därborta sitter någon.
Någon i röd kjol.
Hon sitter i busskuren.
Med stora svarta skor.

Och någon är jag.
Någon är nån jag inte vill va.




Fri vers av sjörövar_fabbe
Läst 276 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-11 11:21



Bookmark and Share


    undefined
Gillar verkligen den här texten, riktigt bra! Speciellt andra och sista stycket, applåd :)
2007-12-11
  > Nästa text
< Föregående

sjörövar_fabbe
sjörövar_fabbe