Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här sitter jag, flykt från skolan. Sitter i en buskur. Och tänker förvirrade tankar.


Vad kan man göra i en busskur?

Vad kan man göra i en busskur
En tisdag klockan halv tio?

Man kan vänta på en buss.
Man kan försöka tigga skjuts.
Man kan längta hem till en dusch.
Och man kan klottra hela busskuren med tusch.

Man kan skriva en dikt i en No-bok.
Man kan sjunga högt som en tok.
Man kan riva ner affischerna som hänger i stora sjok.
Och man kan låtsas att bussen är ett lok.

Man kan också prata med en tant utan tänder
Man kan försöka att mata några änder.
Man kan titta på medan mobilen ett sms sänder.
Och man kan tänka på främmande länder.

Man kan sitta och tänka.
Man kan någon sina vantar skänka.
Man kan lägga en kommentar i syfte att sänka.
Och man kan också göra ett försök att blänka.

Man kan stirra hatiskt på människorna som går förbi.
Man kan ifrågasätta Sveriges monarki.
Man kan gråta över ditt förräderi.
Man kan drömma om att bryta sig fri.


Men troligtvis kommer jag bara sitta helt still.
Och inte alls göra det där som jag egentligen vill.
Det ger mig iallafall något att längta till.
Jag skulle till och med kunna ljuga, bara lite, och säga att det är chill.


Om bara bussen kommer förstås…








Fri vers av sjörövar_fabbe
Läst 479 gånger
Publicerad 2007-12-11 11:50



Bookmark and Share


  RiJoKu
Gillar den här. Allt är genomarbetat och bra, men stycket:

Och det ska jag göra,
Nu är jag bortanför skolan.
Snart bortanför dej.
Och snart har jag bara mej själv.

YEEEEEEEEEEES!

verkar inte hitta sin plats i texten. Kanske ta bort? Kanske skriva om? Jag vet inte men den platsar, språkligt sett och ur formsynpunkt, inte riktigt in.

Sista meningen \"Om bara bussen kommer förståss…\" gillar jag skarpt. Perfekt. Slående.

Du är duktig! (bara 14??)
2008-02-20

    undefined
bra text med enkelt innehåll. Känner igen varenda sak man kan göra på en busshållsplats, man gör det själv och annars ser man alla andra göra det! Finurlig på nått sätt, bra !
2007-12-13

  LassO
Man kan älska, ja om man har nån med sej... Eller om det inte finns golv och det är täta väggar, då kan man pissa där, tro mej det är pinsamt när bussen kommer, man har inga pengar och kommer gående ut samtidigt som man knäpper gylfen....
2007-12-11
  > Nästa text
< Föregående

sjörövar_fabbe
sjörövar_fabbe