Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gökuret

 

Farmors hem
doftade kummin
och apelsin
förkläden och farfars pipa

ur gökboet
klämtade toner
för tidens gångna strider

blev kvar som rivna sår
bland kastruller och grytor

lekfulla barnbarn
lyckligt ovetande
om tidens rand

har satt sig som
frätande sår i föräldrars
klyvna minnesbank

och fördes vidare
från generation
till generation
utan att veta
vart allt egentligen började

kvar fanns bara dofterna




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 288 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-12-11 13:08



Bookmark and Share


  Catrin
En vacker och tankeväckande dikt men ett fint avslut som gör att egna funderingar på hur allt började uppkommer, gillar!!
2007-12-12

    Maria Malm
Frågan som ej får något svar, var allt började..fin text..
2007-12-11

  isabel louise
starkt, målande och doftande :)
2007-12-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
En doft, ifrån
en värld, som
var, alltid i en,
hänger kvar,
och om och om
igen, i en, tar...
2007-12-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
En doft från
ifrån världen
som var
alltid i en
hänger
kvar och
i en, om
och om
igen
tar...
2007-12-11

  Lena Renman
Sorgligt men med Under Bara Dofter!

Lena som applåderar igen och igen
2007-12-11

  Rachel Roth
i den finstämda text finns mycket förborgat...flera generationers sår...tycker om den!
2007-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund