Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mossa och mirakler

 

Jag bäddar mig så skön
en bädd av mossa grön
vilar däruti tills livet må ha rönt...

varför inga under
i stängda hjärtan krönts

på bädd av mossa och mirakler
bland tusen fåglars sång
hör jag ljudet av skogens hjärta
slå för bortsvunna tiders gång

i gran skogen klämtar toner
för all tystad tid om hur
hon röjdes ut ur livet
blev instängd i en bur

ur det som för oss alla
var vårt enda hopp
vår enda bragd för livet
transformerad i vår kropp

avskiljd från vår källa
beskuren urmoderns band
växte den kosmiske fadern
och blev till blodad tand

nu är tiden kommen
när allt åter bli
en sammanlänkad helighet
en evig tidlös frid...

i varje mänskligt hjärta
stillas tårars längtan
själens harmoni finner åter
glömda toners melodi

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 337 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-12-11 13:17



Bookmark and Share


  issac.a.m
du skriver så underbart. ...
2007-12-12

  Patrick K
vackert vackert!!
2007-12-11

  Michaela Dutius
du tänder längtan till helhet och eftertanke med din dikt.
Väl skrivet!
2007-12-11

  Lena Renman
Hej vännen
Oj så fint om återtåget, återgången till det hela från att allt varit bara halvt.


Lena
2007-12-11

  Jack E. Gladh VIP
Du väver fint språket samman
i klassisk poesi men samtidigt
moderniserat i skön harmoni.
2007-12-11

  Ezo
vackert, tåligt skrivet och underbar. jag gillar det jag läser!!
2007-12-11

    Charlotte S
Vilken underbar saga du berättar här. Väldigt lent och ljuvliga sköna ordval. Gillar starkt! Kram
2007-12-11

    Amoreboy
kanon bra maria,,,,låt detta flöde forsa fram....vackert att läsa!
2007-12-11

    ej medlem längre
Vackert och lent skrivet, som vanligt!
2007-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund