Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
snart kommer våren...


Hoppet

Hoppar jämfota nedför trappen
Tar sats och studsar med ett rejält plask rätt i vattenpussen
Skvätter ned alla i min närhet

Ler ett trolskt galet leende
Som smittar likt böldpest
Hoppar från ansikte till ansikte
Sprider sitt varsamma gift
Och inmuras med våldsamkraft
Hos en del tänds en gnista hopp
Andra brister ut i ett våldsamt asgarv
Medan somliga går omkring och små ler
Som om de just haft sitt livs härligaste natt
Och efterdyningarna fortfarande återspeglas i mungipan

Gummistövlarna med tvärränder på
Blir lite geggiga men vad gör det
Leendet har etsats fast

Det är vår för fan

LE!




Fri vers av lilla t
Läst 292 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-12 09:50



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Ler brett och glatt, ja Snart är detvår. Tack för din sprudlande glädje.
2008-01-20

  Mats Henricson
Tankarna far iväg och blir till ett barns livsglädje, den första vårdagen, detta trots det grovkorniga språket, så tolkar jag, int´vet ja varför.......
2007-12-14
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t