Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För en gångs skull en nyskriven drapa: hopspånad när jag gick över Västerbron vid niotiden i morse. Här och där kunde man se lämningar efter nattens festligheter ...


Morgon efter Lucia

Jag går förbi Lucianattens spyor

i motvind och nordan på Västerbron.

Himlen är dold bakom molnens ryor:

de har en sur och grådaskig ton.

Borta är maj månads sköna gökar

Inte ens kråkor kraxar idag

Nu endast den ser gökar som krökar

Men till detta gänget hör inte jag. 

 




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-13 13:16



Bookmark and Share


    BetweenTheLines
Nice och fyndigt betraktat,snyggt nedtecknat
2007-12-15

  Bjarne Nordbö
Härligt iaktagande och väl skrivit.
2007-12-13

    papillon
Detta är dagsvers när den är som bäst! Hurra, hurra, applåd!
2007-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP