Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trettonde dagen för Gudinnan slagen

 

Trettonde dagen
för Gudinnan slagen
med ljus i sin krona
kristi brud bär fram

från en tid som mörklagts
vänder dagen hennes skepnad
åter träder hon in på vår arena

med blodsband runt midjan
strör hon liljor över marken
med hopp om att minnena
ska framträda åter

för hennes smärta
bär mången tårar
som lagt sig som kristaller
över marker och gärdsgårds gårdar

uti varje hem och varje hus
bringar hon sitt glädjebud
Gudinnan bland oss
aldrig förlorad

bara utbytt skepnad
vandrar hon än
bland kloka och bland dårar




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 378 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2007-12-13 13:21



Bookmark and Share


  drakbruden VIP
Så får Gudinnan ett nytt ansikte! Underbar!
2007-12-15

  issac.a.m
mycket vackert...
2007-12-13

  Lena Renman
Applåd och vågen hurrarop med mera från Lena
2007-12-13

  Henrik Svensson
Tjusigt.
:-)
2007-12-13

  aol
starka snningar sammanvävda i så fin poesi
2007-12-13

  Hermonius
En vacker och sorgsen tavla... Mkt bra skrivet!

/Herman
2007-12-13

    Ken Cassel
Målande vackert om ett ödesdigert öde
För hon vart ju bränd på bål som sagt var
Tragiskt
Kram
2007-12-13

    Maria Malm
Mycket vackert..gillar speciellt de tre sista raderna..
2007-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund