Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att vara kille


Barnaskaran är tätt samlad
Endast en får vara utvald
Bara en enda tjej får vara lucia

Varför då?

Han ville också har eld i håret
En bricka fylld av kakor och saft
Han vill inte vara nån töntig tomte
Eller en knaprig pepparkaka inte heller en stålligdräng,
för klänning utan ljus vägrar han att bära…

När kvällen kom fanns sting av smärta kvar

- Mamma, varför är världen så orättvis?
Jag vill också vara lucia...




Övriga genrer av lilla t
Läst 271 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-13 14:06



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Jämnställdheten kan slå fel ibland, även åt andra hållet...........
2007-12-20

  objekt3
skitbra!
2007-12-13
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t