Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lusse

I årets mörkaste tid,
Möter oss en jungfru med ljus i håret
Spridande välbehövlig värme
Kring frostbelupna kvarter

Och ur bakfyllans aska
Reser sig gårdagsaftonens helgfirare,
Påminda, yrvaket besinnande
En högtid tänkt i tröstens tecken

Helgonet från Syrakusa,
Martyr för sin oskuld,
Förkroppsligas på mången tröskel
Med glittrande följe och högstämd kör




Fri vers av Effell
Läst 397 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-13 15:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Effell
Effell