Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om att återfå fotfästet

 

När band huggs av
och inga nya trådar vävs
då natten slingrar sig likt
en utsvulten reptil runt
dina lemmar

när det enda du vet är
att du kommer att dö
just där och då

när universums alla stjärnor
slingar slant kring din existens
och kallsvettig vaknar upp

när marken rämnar under dina fötter
och himlens fästen brister...

är det då du inser vikten av balans?




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 498 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2007-12-13 21:49



Bookmark and Share


  glittertindra
livet är en vågskål... hela tiden ett balanserande...
2007-12-24

  Patrick K
värt att tänka på ! bravo =)
2007-12-14

  isabel louise
mycket bra skrivet! djupt och känslofullt.
2007-12-14

  Fredrik P. VIP
inledande strofen
helt övertygande
och bilddramatisk...
resten konsekvens.
Bravo! Bokmärke!
2007-12-14

  Stjärnöga
Vilken insiktsfull dikt
fylld av smärta svärta
och så vacker dessutom!
2007-12-14

  Betlehemsstjärnan VIP
Gillas mycket....oerhörd känsla, sanning och vackra ord..
Underbart att läsa!/B
2007-12-13

  Daniel_78 VIP
bra textat.

jag skulle skippa raden
du kommer inte vinna vadet
tycker det känns skönt med
raden ovan, hur den hänger
lite oavslutat.

men ja bra.
2007-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund