Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Innan man lärt sig grammatik...


Storasysters stolthet

Liten är ännu inte så stor,
Knappt två år gammal, för att vara precis
Men så plötsligt en dag
Blev hon likväl en storasyster

Och den nya uppmärksamheten
Tillföll det gnällande knytet i vagnen
Mamma och Liten fick många frågor
Om den nya Pytteliten

Det blev en lillebror

Och i lekparken parkerade de vagnen,
Fikade med Mammas kompisar
Och det pratades om skrik och kolik
Och Liten inventerade sandlådan

Flitigt fyllde hon hinken med sand,
Plattade till med spaden
Och letade en lämplig plats
För sin fina kaka

Och tanterna tittade på henne
Såg hennes nit
Och frågade: "Vad blir det då?"
Liten svarade entusiastiskt:

"Det blir en lillebror!"




Fri vers av Effell
Läst 399 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-12-15 20:53



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
är svag för sötsaker
tänderna kan fara illa
om de far in i munnen
på den alldeles nya lilla

texten får förstås
fyra jordgubbar
2008-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Effell
Effell