Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår Fru

 

Hur längtansfyllt
vänder inte blickar inåt
skönjer drömmande hav
i midnattsblå ögon

när väntan för varje våg
accelerar, dröjer kvar
tills ytspänningen krackelerar
spricker ut i färgrikedom
på himlens djupblå grund

ur tidevarvs komma och gå
skarvet mellan dåtid och framtid
tänds åter slocknande stjärnögon

mot ny horisont färdas
vilda fjärilar med dröm i hjärtat
för en ny och bättre värld

där vår Fru strör frön
på marken blommar ut i
äppelblom och rosenbön

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 364 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-12-17 22:34



Bookmark and Share


    Göte Holmlund
accelerar, dröjer kvar
tills ytspänningen krackelerar
...mkt vackert
2008-01-16

    gufa
Dreymandi haf með
mildum miðnætur bláu augu
sem
springa út í fagurri litadýrð
á
himinsins djúpblá grunn
þá
kveiktu aftur slokknandi stjörnu augu
fyrir nýja og betri veröld
með
eplablóm og rósabæn

himinninn skær
hvar varst þú í gær

María milda mær
2007-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund