Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter första kommentaren så känner jag bara att jag vill vara lite extra tydlig.

Det här handlar inte om definitionen VAD en god människa är...utan mer om en god handling.




Jag vet att det finns goda människor!

Han gör så lite väsen av sig

att han inte ens syns i statistiken

Men han lever,

under bar himmel

eller i en trappuppgång

Han är som du och jag

men hans ägodelar ryms i en påse

De smutsiga nötta lovikavantarna

skänker honom glädje och minnen

Med en tår i ögat och ett vemodigt leende

minns han den julen

julbordet som doftade av läckerheter

granen stod så prydlig och grann

värmen och glädjen som bjöds mellan alla

Så dessa vantar som han fick den julen

i gåva

av en främmande människa

en vänlig själ

som hade lämnat ett bidrag till stadsmissionen




Fri vers av Lyckohäxan Enediel
Läst 345 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-12-19 16:03



Bookmark and Share


    JJ VIP
Jag tycker din dikt är vacker! Den har ett klart ställningstagande, den skänker värme, den in ger hopp! Empati är något vackert ödmjukhet inför andras situation likaså... Första kommentaren är inget att bry sig om, att se och göra, är större än att läsa och dömma! Applåd! Mvh. JJ.
2007-12-20

  To
Vad fint skrivet. :) Att så lite kan göra så stor skillnad för någon annan. En sak som jag kanske har i garderoben skulle betyda oehört mycket i någon annas ägo.
2007-12-20

  Mats Henricson
Jag får en association till den gamla slagdängan \"Streets of London\", du har fångat Sveriges Dåliga Samvete här, de som drabbas av \"lapptäckets långsamma sprickande \"........
2007-12-20

    © Birgitta Wäppling VIP
Fint skrivet och beskrivet. Applåderar!
2007-12-20

  Nicklasb
eftersom jag har en bror som lever under Stadsmissionens vingar så kan jag verkligen känna för personen du beskriver.

En rörande text!!!
2007-12-19

  Björn Karlsson
Tack för de orden
väl skrivet

det är verkligen handlingen som räknas
och handlingar är färskvara

Hur vill jag bli behandlad
om jag skulle bli trasig

alla kan hamna i kylan
o avsett bakgrund
livet är sådant
det fins inga garantier

Tack för en bra text
2007-12-19

  Larz Gustafsson VIP
Det gör en inte till en god människa.
2007-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du