Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jaga bort trollen!


En ny bas för poeter? Den gamla, fast befäst?

Jag kom just hem efter att ha gått en kvällspromenad för att kyla ner ilskan. Det fungerade inte. Det kokar fortfarande. Ett bra projekt torpederas av ... ja, vad är det för människor egentligen? Jag läser långt ifrån allt (men jag vet folk som nästan läser allt) och mycket är ointressant eller bortom min horisont - men så glänser det till ibland! Och jag har hittat några skrivarvänner som kan ge vettig kritik, och sådant är mycket värt. Poeter.se förtjänar att bevaras!

Ibland är ju tiden en vän, och vad jag förstår finns det nästan ett år kvar att rädda denna värdefulla plats för skrivande människor.  "Troll" tror jag förstörare inom bloggosfären kallas och uppgiften gäller att mota ut trollen från farstun.

Ett sätt kan vara att se till att de inte vet i vilken farstu de skall in och bråka. Hur det kan göras tekniskt vet jag inte, men finns det inte möjlighet att lägga över nuvarande Poeter.se i ett sammanhang där ingen enskild person skyltar utåt? Alltså att man bara möter en anonym dörrskylt utan namn när man försöker kontakta de som står bakom sajten? All kommunikation sker med epost, och den bara försvinner in i, respektive besvaras ur ett svart hål? Och regeln att endast betalande medlemmar tillåts skriva och att det finns någon sorts uppföljning att folk verkligen är den de påstår sig vara. Jag tror jag har sett några skrivare som uppenbarligen är fejkade. Det kan finnas fler sådana, men som är svårare att avslöja.

Kan "name and shame" vara en metod också, nämligen att hänga ut personer som missköter sig när/om de går att avslöja? Enligt mina erfarenheter från bloggvärlden minskar mängden skräpinlägg betydligt bara man inför smärre åtgärder för att hålla trollen borta och exempelvis inte tillåter anonyma inlägg.




Övriga genrer av Björn Nilsson VIP
Läst 409 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-21 19:27



Bookmark and Share


    Phoenix
varför inte låta någon annan ta över poeter.se?
någon som är kunnig och vill försöka lösa problemet?
2007-12-21

  Jessica Ebbesson
Alla kloka huvuden borde gå ihop för att tillsammans komma fram till en bra lösning..
2007-12-21

  Ronny Berk
bra tänkt och skrivet... låt och aktivt samverka för att få behålla denna underbara arena för skrivande och vänskap...
2007-12-21

  vera gade VIP
Ja, hjälp till här alla goda krafter. Tydliga regler kan hjälpa mot en del som mest är slarv eller oförstånd om konsekvenserna, men de riktigt stygga måste hjälpas UT!
2007-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP