Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mot det okända

 

Du talar med ord som ännu inte anlänt
fruktar ditt liv
för hur kan livet skildras
i gåtor och sagor
när vi inte tagit första steget
mot det okända

kan hända finns det inbyggt
i obesökta rum, bakom låsta portar

när vi står med nyckeln och undrar...

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 314 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-12-28 11:28



Bookmark and Share


    Mickey Blue Eyes
Känner både rädsla och förhoppning här.. Av någon konstig anledning får jag upp bilder från fantasyfilmer av denna text.
2007-12-30

  boen
En fin sökande text!

Och vilka talande formuleringar...

\"ord som ännu inte anlänt\"
\"inbyggt i obesökta rum\"
\"står med nyckeln och undrar\"

Det slår mig att det kommer en framtid
som på sannolika grunder delvis är känd
(t.ex. infrastruktur, existens av för oss
kända personer, kunskaper m.m.), men
avvikelser kan ske.
Dock är framtiden i många av sina processer okänd.
Men en del processer kan vi påverka till fördel för
vår egen föreställning om framtiden, mer eller
mindre av självuppfyllande profetior....Alltså
vi bestämmer delvis själva vad det okända
kommer att innehålla.
2007-12-29

  Michaela Dutius
när vi står där med nyckeln och undrar... eller...du talar med ord som ännu inte anlänt...vilka otroligt vackra symboluttryck
2007-12-28

  DanSan
****************************

Kom att tänka på att när vi söker . . .
så hittar vi bara nya frågor . . . och när
vi slutade så kom svaren av sig själva!

Livet är stort och ska bevaras . . .
låt det inre barnet få andas ty vuxenvärlden
är ändock hård och kall!

och mitt i allt det där tar vi våra steg
och andas för att överleva!

*APPLÅD*

******************************
2007-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund