Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om mindre än ett halvår har vi den här igen, att förarga eller förtjusa med sin ljudliga sång!


Näktergalen



Skaparen drar upp den lilla fågelns urverk
slänger den ut i ett buskage -


och urverket går igång
ihåligt rasslande prasslande gnisslande visslande.


Näktergalen.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-30 15:04



Bookmark and Share


  Jessica Ebbesson
Fint och härligt hoppingivande skrivet inför fåglarnes kommande drill.
2007-12-30

    eva m h
En härligt drillande!!!
2007-12-30

  rebecca d VIP
liten och finurlig...men slänger skaparen den i ett buskage? annars så hörs den faktiskt nästan i din dikt...
2007-12-30

  Lena K Nilsson VIP
Att höra näktergalen sjunga är en av vårens absoluta höjdpunkter...
2007-12-30

    papillon
Jag bedåras av näktergalens sång, andra är mer likgiltiga...

Hör, en näktergal -
sade jag till min granne -
Va, näktergalen?

blev hans häpna svar.
Jag trodde sådana sjöng
högt uppe i skyn!
2007-12-30

  Larz Gustafsson VIP
Fåglar är fantastiska.
2007-12-30

  Ewa-Britt Nilson VIP
Glädja oss med
sitt drilleri, bättre
kan väl inte livet
bli...
2007-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP