Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Januari är en djävla månad


Kärlekstömd

 

Skammen
av att inte fått vara
tillräckligt älskad
gör sig påmind

griper omkring mig
bit efter bit
i fallande skalor

också en tomhet
är ett fängelse
en frånvaro
fyller ut
och ett intet tar plats
all plats

så sönderslitande tomfyllt
detta som borde ha varit
ett fullödigt liv

med stor ovarsamhet
yttersta otålighet
intensivaste energi
slets allt sönder
till intet av intet

det inre rummet
står vissnat och porten
dit har låsts

rostig nyckel
kastades bort
då du stod med mitt hjärta
i din hand

kramade
kramade det
kramade det sönder
och samman

2008.01.07




Fri vers av Lena Renman
Läst 319 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-07 00:17



Bookmark and Share


  katt.inc
Hej Lena. Håller med om att januari är en djävla månad. Stark, arg, dikt som berör.
2008-01-13

  Lena Renman
Hej
Ja, den här skammen av att inte ha fått bli älskad, som barn eller vuxen, är något som bärs i tysthet och som på något sätt blir privat. Som om, man inte förtjänade kärlek då, någon slags underförstådd stämpel som kommer både utifrån och är självpåtagen. Kan det bli som en självuppfyllande profetia tro?

Existentiella frågor kanske...
2008-01-08

  stella
Åh Lena, denna gör ont! Första stycket går rakt in i solar plexus...För det är en skam vi inte pratar om.
2008-01-08

    Maria Malm
Ensamheten och smärtan vibrerar i raderna.
2008-01-07

    ej medlem längre
Smärtsam text...jag vill krama och trösta fast inte så hårt att du går sönder!:)
2008-01-07

    eva m h
Ensamt och smärtsamt!
2008-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman